info@betonnika.com

کاربردهای واتر استاپ در عمران

کاربردهای واتر استاپ در عمران

 

یکی از کاربردهای واتر استاپ در مصالح برای ساخت انواع ساختمان‌ها، می‌باشد. به طور کلی، واتر استاپ‌ها عناصری هستند که وجود آن‌ها در بتن موجب می‌شود تا شما بتوانید ساختمان با استحکام و مقاومی بسازید که در برابر باران‌های شدید مقاومت بسیار بالایی داشته باشد. به طور عمده، واتر استاپ برای ضد آب کردن مصالح و ساختمان مورد استفاده می‌گیرند. اما در نظر داشته باشید که واتر استاپ‌ها فقط برای سقف مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه برای تمامی بخش‌ها و اجزای ساختمان استفاده می‌شود.

 

واتر استاپ در عمران

انواع کاربردهای واتر استاپ در عمران

همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد، یکی از عمده ترین کاربردهای واتر استاپ در ساختمان‌ها، ضد آب نمودن بتون و مصالح ساختمانی می‌باشد. در گذشته، به دلیل عدم وجود واتر استاپ‌ها بسیاری از ساختمان‌ها پس از ساخت با کوچک ترین باران از بین می‌رفتند. اما امروزه، با وجود واتر استاپ‌ها در صنایع ساختمانی، می توان ساختمان‌ها را حتی دربرابر سیل نیز مقاوم نمود. به همین دلیل، مهندسان در ترکیب بتن‌های مورد نیاز برای ساخت از واتر استاپ استفاده می‌نمایند.

جالب است بدانید که واتر استاپ‌ها در سطوح متحرک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بسیاری از مواقع، درب‌های ورودی خانه ها دچار لقی می‌شوند و در جای خود استوار نمی‌باشند. این امر زمانی رخ می‌دهد که برای متصل نمودن بخش زیرین درب به زمین از مصالح ساختمانی فاقد واتر استاپ استفاده نموده اند. اما امروزه مهندسان با استفاده از واتر استاپ، درب‌ها را به زمین و دیواره ها متصل می‌کنند تا در هنگام شستشو و آب رفتگی‌های طولانی مدت، درب خانه دچار لقی نشود و در جای خود محکم و استوار بماند.

 

انواع واتر استاپ در عمران

 

در بسیاری از مواقع، در هنگام بتن ریزی ممکن است یک شکاف بزرگ بین دو بخش ایجاد شود. پس از خشک شدن بتن‌ها ممکن است نتوان آن شکاف را به خوبی پر نمود. به همین دلیل، مهندسان از واتر استاپ‌ها استفاده می‌کنند تا از ورود مایعات به ویژه اب درون شکاف جلو گیری بشود. جالب است بدانید که اگر واتر استاپ در میان شکاف ها به خوبی قرار نگیرد موجب می‌شود تا آب وارد شکاف بشود و در نتیجه موجب ترک بیش از حد آن شود.

یکی دیگر از مهم ترین کاربردهای واتر استاپ در عمران، ساخت آب بند می‌باشد. در بسیاری از مواقع، ممکن است مشاهده کرده باشید که مهندسان در ساخت ساختمان، محلی را می‌سازند تا در زمان شستشو یا باران آب از داخل آن رد شود. در گذشته برای ساخت محل عبور آب در ساختمان‌ها از سیمان و بتن استفاده می‌نمودند. اما استفاده از سیمان و بتن برای آب بند گزینه مناسبی نبود و در کمترین زمان ممکن از بین می‌رفت. اما امروزه، مهندسان با استفاده از واتر استاپ مسیر مشخصی را برای عبور آب می‌سازند که در برابر فرسایش مقاومت بسیار زیادی دارد.

جالب است بدانید که در زمان بتن ریزی سقف ساختمان‌ها، مهندسان برای استحکام بیشتر و مقاومت سقف در برابر آب، از واتر استاپ برای دورتا دور آن استفاده می‌نمایند. استفاده از واتر استاپ در دور تا دور سقف بتن ریزی شده موجب می‌شود تا استحکام سقف چندین برابر شود و در نتیجه در هنگام بارش باران‌های شدید، سقف مقاومت بسیار بالایی داشته باشد و بتواند از طول عمر بالایی برخوردار باشد. البته، فراموش نکنید که واتر استاپ‌ها می‌بایست در محل مناسبی قرار گیرند تا بتوانند در برار نفوذ مایعات مقاومت زیادی داشته باشند.

نوعی واتر استاپ وجود دارند که جنس اصلی آن‌ها از پلیمر خالص می‌باشد. واتر استاپ‌هایی که جنس آن‌ها پلیمر می‌باشد، دارای انعطاف پذیری بسیار زیادی می‌باشند. به همین دلیل، مهندسان برای ساخت استخر و ضد آب نمودن آن از این نوع واتر استاپ استفاده می‌نمایند. جالب است بدانید که واتر استاپ‌های پلیمری از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و در برابر آب مقاومت بسیار بالایی را دارا می‌باشند به همین دلیل، مهندسان می‌توانند از آن با اطمینان خاطر برای ساخت استخرهای بسیار بزرگ و سازه‌های آبی استفاده نمایند.

یکی از کاربردهای واتر استاپ در عمران، استفاده از آن بر روی سقف می‌باشد. در بسیاری از مواقع، ممکن است بر اثر باران‌های پی در پی و فرسایش سقف ساختمان از بین رفته است و درزهایی در آن به وجود آمده که در هنگام بارش باران، آب از آن‌ها به داخل ساختمان وارد می‌شود. اما هیچ جای نگرانی نیست؛ چرا که مهندسان با استفاده از واتر استاپ‌های روکار، این مشکل را حل نموده اند و تمامی درزها و شکاف‌های سقف ساختمان‌ها را به وسیله واتر استاپ‌های روکار پر نموده اند.

یکی از مهم ترین کاربردهای واتر استاپ در عمران، ساخت سقف های سبک ضد آب می‌باشد. امروزه، مهندسان برای آن که بتوانند استاندارد را رعایت نمایند و بتوانند خانه‌ها را در برابر زلزله مقاوم سازند، از سقف‌های سبک استفاده می‌نمایند. مهندسان، برای آن که بتوانند سقف‌های  سبک را ضد آب نمایند از واتر استاپ‌های میانی استفاده می‌کنند و آن‌ها را در میان مصالح سقف قرار می‌دهند تا آن‌ها در برابر ورود مایعات به ویژه آب، مقاومت بسیار بالایی  داشته باشند.

سخن پایانی

همانطور که در بخش های قبل به آن اشاره شد، امروزه تحولات زیادی در ساختمان سازی به وجود آمده است. یکی از مهم ترین تحولاتی که در صنعت ساختمان سازی سبب بهبود ساخت و سازها شده است، اختراع واتر استاپ می‌باشد. واتر استاپ‌ها گزینه بسیار خوبی برای آب بندی و ضد آب نمودن سازه‌ها می باشد. پیشنهاد می‌شود که اگر در ساختمان خود با مشکل نشتی آب از سقف یا دیواره‌ها مواجه شدید، حتما از واتر استاپ‌ها استفاده نمایید تا بتوانید برای همیشه از مشکل نشتی آب در امان باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *