info@betonnika.com

واتـراستاپ دیواری حفره دار

واتراستاپ دیواری حفره دار

واتراستاپ دیواری حفره دار چیست؟

سازه های بتنی که در برابر فشار هیدرواستاتیکی مایعات یا آب ها قرار می گیرند، باید با نوعی واتراستاپ ساخته شوند که بتوانند  در برابر این فشار ها مقاومت کنند. معمولا قسمت های از سد ها یا کانال ها که در معرض فشار آب یا انبساط و انقباض در اثر تغییر دمای مایعات هستند، بیشتر در معرض شکستگی و تخریب قرار دارند. به همین دلیل برای ساخت سازه های بتنی که فشار های هیدرو استاتیکی را باید تحمل کنند، از واتراستارپ دیواری حفره دار استفاده می شود.

همچنین قسمت های قطع سد ها که در معرض انبساط و انقباض هستند، باید با واتـراستاپ دیواری حفره دار ساخته شوند. این نوع از واتراستارپ به دلیل حفره ای که در وسط خود دارد، می تواند فشار های وارد شده بر سازه را به خوبی از خود منتقل کند و مانع آسیب به سازه بتنی شود. واتراستاپ های دیواری حفره دار از دو طرف آجدار هستند و لبه آن ها پهن تر است. به همین دلیل گزینه بسیار خوبی برای استفاده در درز های است که فشار زیادی روی آنها وارد می شود.

کاربرد اصلی واتـراستاپ دیواری حفره دار رفع تنش های انقباضی و انبساطی روی سازه ها است. برای استفاده از واتراستاپ های دیواری حفره دار در سازه های مختلف، آن ها را در 6 عرض متفاوت به اندازه های 15، 20،22،30،32،40 می سازند. همچنین ضخامت این واتراستاپ ها نیز 2تا 10 میلی متر هستند. از واتراستاپ های پانچ دار برای اتصال به سازه های فولادی نیز استفاده می شود.

خواص ویژه واتر استاپ های دیواری حفره دار

این نوع از واتراستاپ ها به دلیل خواص ویژه ای دارند مورد توجه هستند. از خواص ویژه آنها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • مقاومت بالا در برابر فشار های انبساطی و انقباضی مایعات
  • انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر کشش
  • مقاومت بالا در برابر مواد اسیدی و قلیایی که باعث تخریب می شوند.
  • طول عمر این واتراستاپ ها به اندازه طول عمر سازه است.

 

ویژگی واتـراستاپ دیواری حفره دار

 

موارد مصرف واتـراستاپ دیواری حفره دار

از این واتر استاپ ها برای موارد زیر استفاده می شود.

  • جلوگیری از عبور جریان آب در سازه های بتنی مانند سد ها
  • آبندی استخر ها، کانال ها، لوله های بتنی و..
  • ساخت دریاچه های مصنوعی و آبندی دیواره های آن

نصب واتراستاپ دیواری حفره ای

 

روش نصب واتـراستاپ دیواری حفره دار

برای نصب واتراستاپ ها باید به روش های زیر عمل کرد. نصب واتراستاپ معمولی با واتـراستاپ دیواری حفره دار خیلی متفاوت نیست.

برای نصب واتراستاپ ها ابتدا باید محل بتن ریزی را دقیقا مشخص کنید، سپس واتراستاپ را دقیقا روی آن قرار دهید. توجه داشته باشید که محل قرار گیری واتراستاپ درست باشد زیرا بعد از ریختن بتن امکان تغییر آن بسیار سخت خواهد شد. بعد از قرار دادن واتراستاپ روی آن به آرامی بتن بریزید، به گونه ای که نیمی از آن را در بتن ریزی اول بپوشانید و نیمی دیگر را در بتن ریزی دوم بپوشانید.

هنگام ریختن بتن ها نیز به آرامی این کار را انجام دهید، تا واتراستاپ از جای خود تکان نخورد. روش نصب واتر استاپ های حفره ای نیز به همین شکل است، تنها با این تفاوت که باید محل حفره را دقیقا روی محل مورد نظر قرار دهید و بتن ریزی را انجام دهید.

اتصال دو سر واتـراستاپ دیواری حفره دار

برای نصب دوسر واتـراستاپ دیواری حفره دار می توان از روش های زیر استفاده کرد.

روش اول

دوسر واتر استاپ ها را به کمک دستگاه هویه ذوب کرد و سپس آن ها را به هم چسباند. با این کار دو سر به هم متصل می شوند.

روش دوم

دومین روشی که برای اتصال دوسر واتراستاپ ها از آن استفاده می شود، متصل کردن آنها به کمک چسپ pvc است. این چسب ها بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل می توانند به خوبی دو سر واتر استاپ را به هم متصل کنند. در این روش ابتدا باید دو سر واتراستاپ به اندازه 20 تا 30 سانتی متر روی هم قرار بگیرند، سپس روی آن ها چسب ریخته شود. بعد از خشک شدن چسب دو سر به هم متصل می شوند.

شرایط نگهداری واتـراستاپ دیواری حفره دار

برای نگه داری این واتراستاپ ها باید آن ها را زیر چادر نگه داشت و از تابش مستقیم نور خورشید روی آنها جلوگیری کرد. برای نگهداری آنها نباید بسته بندی آن ها را باز کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *