info@betonnika.com

واتـراستاپ کفی تخت

واتر استاپ کفی تخت

 

واتـراستاپ کفی تخت نوعی سازه است که برای  ایمن سازی کف سازهای بتنی برای جلوگیری از نفوذ و عبور مایعات به لایه های زیرین سازه مورد استفاده قرار می گیرد. واتـراستاپ کفی تخت که با نام واتر استاپ کف خواب هم شناخته می شود، پوششی است که یک طرف آن آجدار بوده و طرف دیگر آن صاف است و برای پوشش درزها و آب بندی کف  سازه های  بتنی استفاده می شوند.

واتر استاپ های کفی تخت مقاومت کششی بالایی داشته و به  دلیل استحکام بالا از ماندگاری مطلوبی برخوردار می باشند. نصب واتر استاپ ها در کف سازی های بتنی به این شکل است که نیمی از عرض واتر استاپ در بتن ریزی اول و نیم دیگر در بتن ریزی دوم دفن می شود.

واتـراستاپ کفی تخت چیست؟

واتر استاپ ‌کفی تخت  نوعی سازه است که برای آب بندی درزها و سطوح مختلف سازهای بتنی کاربرد دارد. معمولا در کف سازی های بتنی وسیع به دلیل وسعت بالا شرایط بتن ریزی یکنواخت و یکپارچه  وجود  ندارد چون  این کار ممکن است باعث ضعف سازه بتنی شود.

 به همین دلیل بتن ریزی در سازه هایی با وسعت زیاد به صورت مقطعی انجام می شود یعنی به شکل قطعه،قطعه مناطق مختلف قالب بندی شده و بتن ریزی می شوند. بتن ریزی به صورت مقطعی باعث ایجاد درز در بین قطعات اجرا شده می گردد. این درز ها ممکن است در مجاورت آب ها و مایعات بخصوص فشار منفی آب مشکل ساز شده و باعث ضعف اجرایی سازه گردد.

برای برطرف کردن این‌ مشکل واتر استاپ های طراحی و تولید شده است که مخصوص این کار بوده و می تواند با پوشش دهی سطوح بتنی این مشکل را برطرف نماید.

واتـراستاپ کفی تخت نوعی  پلاستیک است که  از نظر ظاهری یک طرف آن صاف و طرف دیگر برای جذب بیشتر آب آجدار است به شکلی که نسبت به واتر استاپ های دیواری آجهای پهن تر و بلند تری دارند.

لازم به تذکر است که با توجه به عرض واتر استاپ تعداد آج های آن می تواند متغیر باشد.‌ واتر استاپ ها همانطور که گفته شد برای آب‌ بندی درزهای اجرای در سازه های بتنی مورد استفاده قرار می گیرند و روش به کار گیری آن ها به این شکل است که لب های صاف در کف سازه و لبه های آجدار رو به بالا جا نمایی و نصب می شوند به شکلی  که شیارهای سطح واتر استاپ مانع از گسترش آب به فضای بین واتر استاپ و بتن می شوند.

طبق روال معمول واتـراستاپ کفی تخت در پهنای 24 تا 30 سانتیمتر و ضخامت 3 تا 4 میلیمتر طراحی و تولید می شوند. همچنین با توجه به نوع سازه و میزان فشار وارد این امکان وجود دارد که واتـراستاپ کفی تخت از نظر شرایط و میزان کشش منطبق با شرایط سازه های مختلف طراحی و تولید گردد.

نصب و جا نمایی واتر استاپ کفی تخت

خواص و ویژگی های واتـراستاپ کفی تخت

واتـراستاپ کفی تخت به عنوان یک پوشش دهنده سازه های بتنی دارای خواص و ویژگی های خاصی است که باعث گسترش استفاده از آن در سازه های  بتنی  شده است.

 از جمله این ویژگی ها می توان به مواردی مثل برخوردار بودن از  مقاومت و استحکام کششی بیشتر از حد استاندارد، انعطاف پذیری لازم از نظر طولی و عرضی،  برخوردار بودن  از مقاومت و استحکام‌ لازم در برابر مواد اسیدی و قلیایی و کارایی بالا و ماندگاری منطبق با‌ عمر سازه اشاره کرد.

کاربرد های واتـراستاپ کفی تخت

واتـراستاپ کفی تخت دارای کاربرد های مختلفی است که با توجه به شرایط سازهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

 از جمله کاربرد های واتر استاپ می توان به مواردی مثل جلوگیری  از عبور آب و مایعات از درزهای اجرای و انبساطی سازه های مختلف بتنی،  آب بندی درزهای بتنی که در مجاورت آب و مایعات قرار دارند.

 آب بندی سدها، کانال ها و لوله های بتنی، آب بندی و استحکام سازه های هیدرولیکی، آب بندی دریاچه های مصنوعی و انواع استخرها اشاره نمود.

 

ویژگی های واتر استاپ کفی تخت

 

چگونگی نصب و جا نمایی واتـراستاپ کفی تخت

نصب و جا نمایی واتر استاپ به این شکل است که نیمی از عرض واتر استاپ در محل پیش بینی شده قطع بتن  اولیه قرار داده می شود و نیمه دیگر در بخش بتن ریزی مرحله دوم دفن می شود.

منتهی باید دقت داشت که بتن ریزی به شکل آرام انجام شود تا  تکان های زمان بتن ریزی موجب جابجایی واتر استاپ نشود.‌ شیوه نصب واتر استاپ حفره ای هم به این شکل انجام می گردد با این تفاوت که حفره واتر استاپ در محل پیش بینی شده درز انبساطی قرار داده می شود.

 معمولا در زمان نصب واتر استاپ جهت اتصال و ثابت نگاه داشتن آن بر روی سازه از گیره هایی که به این منظور طراحی شده استفاده می گردد.

دو سر واتر استاپ چگونه به هم وصل می شود؟

برای اتصال دو سر واتر استاپ که در کنار هم قرار می گیرند از دو روش استفاده می شود.‌ روش اول به این  شکل است که دو طرف واتر استاپ که قرار است بر روی هم قرار گیرند با دستگاه هویه گرم شده و پس آنکه به حالت مذاب در آمدند در کنار هم قرار می گیرند تا اتصال انجام شود و پس از سرد شدن تکه های مختلف به صورت یکپارچه و بدون‌ درز در کنار هم ثابت بمانند.

 روش دیگر استفاده از چسب های صنعتی است که برای اتصال پی وی سی های نرم مناسب هستند روال کار در این روش به این شکل است که در حدود 30 سانتیمتر از دو طرف واتر استاپ در نظر گرفته شده چسب کار می شود سپس تحت فشار به صورت اورلب بر روی هم قرار داده می شوند تا به هم‌ جذب شده اتصال مستحکم گردد.

نگهداری واتر استاپ کفی تخت

 

چگونگی نگهداری واتر استاپ در شرایط کار

واتر استپ بهتر است تا زمان استفاده در بسته بندی اولیه باقی بماند و زودتر از موعد استفاده از بسته بندی خارج نشود.‌ همچنین نباید این محصول در معرض نور خورشید قرار گیرد.

در فضاهای باز بهتر است سطح بسته های حاوی واتر استپ با چادر پوشانده شود. اکسیژن و ازن مقاومت های اعلام شده واتر استاپ در صورت  نگهداری درست  در فضای مناسب می تواند تا 12 ماه پایداری لازم برای استفاده در سازه های بتنی مختلف را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *