info@betonnika.com

چسب واتر استاپ

چسب واتر استاپ

چسب واتر استاپ نوعی ماده شیمیایی است که برای  استفاده در سازه های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد. چسب واتر استاپ‌ از نفوذ مایعات در مفاصل و درزهای  بتن جلوگیری کرده و مانع از فرسودگی آن می شود‌.

در تولید چسب واتر استاپ با توجه به شرایط استفاده از مواد مختلفی استفاده می شود که هر کدام شرایط خاص خود را دارند. معمولا با توجه به شرایط و ساختار هر سازه جنس واتر استاپ  آن مشخص می شود. واتر استاپ ها  به دو حالت  مسدود کردن مسیر مایعات یا طولانی کردن آن، مانع از نفوذ مایعات بخصوص آب در انواع سازه های بتنی می شوند.‌ غالبا همه واتر استاپ ها دارای عاج و ناهمواری هستند تا با ایجاد چسبندگی مسیر آب و مایعات دیگر را طولانی تر کنند.

نوعی از چسب از جنس PVC

واتر استاپ PVC یا چسب واتر استاپ در شکل ها و سایز های مختلف تولید و عرضه می شود. با توجه به تنوع بالای چسب واتر استاپ  انتخاب نوع مناسب آن با توجه به شرایط و مفصل مورد نظر بتن انجام می شود.

از نکات مهمی که در زمان انتخاب چسب واتر استاپ می بایست مورد توجه قرار گیرد نوع و شرایط مفصل سازه است یعنی متحرک  یا غیر متحرک بودن مفصل می تواند در نوع چسب  واتر استاپ و کیفیت آن تاثیر گذار باشد.

‌ واتر استاپ پی وی سی با قرار گرفتن در مفاصل بتنی به عنوان یک پرده ضد آب عمل کرده و از نفوذ مایعات مختلف به داخل بتن جلوگیری می کند.‌

چسب بتن

چسب بتن

چسب بتن یکی از افزودنی های مهم  و اساسی صنعت بتن می باشد. چسب بتن باعث ترمیم، آب بندی، ترمیم بافت های قدیمی، افزایش مقاومت، جلوگیری از ترک بتن شده  و در طولانی مدت می تواند باعث افزایش خواص مکانیکی و شیمیایی سازه گردد.

همه چسب های واتر استاپ از مواد پلیمری ساخته می شوند یا در طول روند استفاده واکنش شیمیایی انجام داده و خواص مورد نیاز برای آب بندی سازه های مختلف را به دست می آورند.

ویژگی  مواد پلیمری آن ‌است که علاوه بر افزایش چسبندگی چسب های مختلف باعث افزایش استحکام سازهای مختلف شده و از نفوذ آب و مایعات به داخل آن ها جلوگیری می کنند.

چسب واتر استاپ از چه موادی تشکیل می شوند؟

چسب های واتر استاپ از دو جزء مواد زرین و سخت کننده ساخته می شوند. معمولا از زمان ترکیب زرین با کاتالیست ها فرایند پخت و شکل گیری چسب واتر استاپ آغاز می شود.

در فرایند پخت و شکل گیری چسب زنجیرهای مولکولی واکنش نشان داده و ایجاد حرارت می کنند که با توجه به زنجیره مولکولی و ترکیب مواد آن می توان درجه حرارت متفاوت باشد.

از چسب بتن بیشتر برای تعمیر سازه های بتنی فرسوده استفاده می شود. چسب بتن به دلیل خاصیت ضد آب بودن بیشتر در نماسازی و استفاده روی بتن های قدیمی که در معرض نوسانات جوی مثل انواع بارش هستند برای آب بندی استفاده می شود.

ویژگی چسب واتر استاپ

چسب واتر استاپ چه ویژگی هایی دارد؟

از ویژگی های منحصر به فرد چسب واتر استاپ ایجاد چسبندگی زیاد در فضای محل استفاده می باشد یعنی اگر از این ماده در مواد و مصالح جدیدی که قرار است برای تعمیرات یا به هر دلیل دیگر روی مصالح و مواد قدیمی استفاده شود با ایجاد چسبندگی مناسب آن ها را به شکل مناسبی به هم متصل می کند.‌

از دیگر ویژگی های چسب واتر استاپ افزایش مقاومت کششی و خشمی در سازه های مورد استفاده است تا از ترک برداشتن یا تبله شده آن ها جلوگیری شود‌ همچنین استفاده از این مدل چسب در طولانی مدت می تواند باعث افزایش عمر سازه های مختلف بخصوص  بتنی شود.‌

چگونگی استفاده از چسب واتر استاپ

برای استفاده  مناسب و افزایش ماندگاری چسب واتر استاپ باید ابتدا محل استفاده از انواع چربی و گرد و غبار به شکل مناسب پاکسازی شود. چسب واتر استاپ برای استفاده در سطوح  مورد نظر باید پس از رقیق شدن با آب به مصالح مورد نظر افزوده شود تا  ملاتی خمیری شکل و روان درست شود.

درصد مورد استفاده چسب واتر استاپ باید 5 تا 10 درصد سیمان مورد استفاده باشد. این ماده روان که با‌ چسب واتر استاپ درست می شود باید با فرچه بر روی بتن یا محل مورد نظر کشیده‌ شود. این عمل باید به طور متناوب پس از هر بار خشک شدن دوباره تکرار شود تا آب بندی به شکل مناسب و مطمئن انجام گردد‌.

از چسب واتر استاپ بیشتر در چه فضاهایی استفاده می شود؟

از چسب واتر استاپ بیشتر در فضاهایی که سازه های سیمانی و بتنی نیاز به مقاومت در مقابل آب، مواد شیمیایی و سایش دارند استفاده می شود‌. از جمله این فضا ها می توان به نمای سیمانی برج های بلند، بدنه داخلی استخر ها، سازه های مختلف در کارخانجات مختلف، بدنه داخلی استخرهای پرورش ماهی و … اشاره کرد.

همچنین از این نوع چسب ممکن به عنوان مکمل در مواد و مصالح اولیه سازه های مختلف فضاهای مرطوب برای ایجاد استحکام و ماندگاری طولانی مدت استفاده شود. مثل دوغاب کاشی سرویس های بهداشتی بخصوص حمام ها و اضافه شدن به چسب های پایه سیمانی مورد استفاده قرار گیرد.

سخن پایانی

چسب واتر استاپ یک نوع ماده شیمیایی است که برای آب بندی سازه های بتنی و بستن درزها مفاصل بتن مورد استفاده قرار می گیرد. از این ماده بیشتر برای پوشش سازه های بتنی در فضاهای باز و نمناک استفاده می شود تا از نفوذ آب و مایعات در بافت بتن و پوسیدگی و فرسایش آن  در طولانی مدت جلوگیری شود.

به دلیل آنکه استفاده از مواد و مصالح مختلف برای پوشش روی بتن ممکن‌ باعث تبله شدن یا ترک برداشتن این مواد گردد. برای جلوگیری از این فرایند چسب بتن به مواد مورد استفاده افزوده می شود تا باعث افزایش چسبندگی مواد  و مصالح جدید به سازه های بتنی شده و ماندگاری آن را افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *