واتراستاپ کفی حفره دار چیست؟
برای بتن ریزی کردن سازه های آبی گسترده، قابلیت بتن ریزی یکدست کف، بدون توجه به درز انبساطی امکان پذیر است. جهت بتن ریزی کف های گسترده بدون توجه به درز، احتمال به وجود آمدن درز و ترک خوردگی بدون نادیده گرفتن درز انبساطی، امکان پذیر می باشد.
بر این اساس باید بتن کف در اندازه کوچک تر به عنوان نمونه 1 در 2 یا 1 در 3 و یا سایر ابعاد دیگر قالب بندی گشته و بتن ریزی گردد. با این روش بتن ریزی، درزهای انبساطی و اجرایی ایجاد می شوند که برترین راه خروج مایعات و آب به داخل می باشد. بر این اساس به صورت ویژه واتراستاپی با نام واتراستاپ حفره دار کفی به بازار عرضه شده است که برای درزهای اجرایی کف مورد استفاده قرار می گیرد.
واتراستاپ کفی حفره دار دارای یک سمت صاف و یک سمت آجدار می باشد که بر اساس نوع واتراستاپ های دیواری آج های بلندتر و پهن تر دارد. این واتراستاپ ها دارای آج هایی با ارتفاع بلند می باشد که از لحاظ ضخامت به گونه ای هستند که در برابر بتن ریزی هم نگردند و تغییری در ظاهر آن ها به وجود نیاید. از طرفی در طول واتراستاپ آج های آج های کوچکی به شکل شیار در طول این محصول گسترش می یابد که این آج ها از نفوذ آب بین واتراستاپ و فضای اتصال جلوگیری می کند. به طور کلی این آج که سدی را در برابر نفوذ آب ایجاد می کنند.
واتراستاپ کفی حفره داریک سوراخ یا حفره در قسمت مرکزی عرضی خود دارد که در امتداد واتراستاپ بسط شده تا در برابر تنش های انبساطی و انقباضی سازه از خود مقاومت نشان دهد و پاره نگردد. این واتراستاپ اغلب برای آب بندی درزها به کار می رود. عرض واتراستاپ های کفی حفره دار معمولا 24 و 30 سانتی متر بوده و ضخامت آن بین 4 تا 6 میلی متر می باشد.
خواص ویژه
موارد استفاده واتراستاپ کفی حفره دار:
ممانعت از عبور آب و مایعات در درزهای انبساطی و اجرایی سازه
آب بندی کردن درزهای سازه های بتنی موجود در مجاورت مایعات و آب
آب بندی لوله های بتنی و سدها و کانال ها
آب بندی دریاچه های مصنوعی و استخرها
آب بندی سازه های هیدرولیکی
روش نصب واتراستاپ کفی حفره دار
واتراستاپ می بایست در محل تقریبی قطع بتن قرار گیرد. به گونه ای که بخشی از عرض آن در بتن ریزی اول و بخش دیگری از عرض آن در بتن ریزی بعدی دفن گردد. برای این که واتراستاپ در محل نصب خود باقی بماند باید بتن را به آرامی بریزید.
نصب واتراستاپ حفره دار نیز به همین ترتیب می باشد. با این فرق که حفره واتراستاپ می بایست به طور دقیق در قسمت درز انبساط باشد. گیره هایی برای ثابت سازی و اتصال واتراستاپ در سازه طراحی شده است تا واتراستاپ را به خوبی در جای خود ثابت نگه دارد.
اتصال دو سر واترستاپ کفی حفره دار
برای نصب واتراستاپ باید به روش زیر عمل کرد:
دو سر واتراستاپ را توسط هویه گرم کنید تا به شکل مذاب در بیاید. پس از آن دو سر این قطعه را بر روی یکدیگر بگذارید تا اتصال صورت گیرد تا بعد از سرد شدن یکپارچه گردد. برای اتصال بهتر و محکم تر دو سر واتراستاپ، از چسب های صنعتی استفاده می کنند. بدین ترتیب که لبه ها را آغشته به چسب کرده و لبه ها را بر روی یکدیگر فشار می دهند.
شرایط نگهداری
برای نگهداری از واتراستاپ ها آن ها را در بسته بندی های محکم قرار می دهند و چادرهایی را به جهت محافظت بر روی آن ها می کشند. بدین ترتیب واتراستاپ ها در برابر اکسیژن و تابش خورشید مقاومت کرده و تا 12 ماه پایداری خواهند داشت.